Conditii si Termene – Constatare, Interventii si Revizii

Preambul

Electrostivuitoare Service SRL opereaza sub brandul UTEC.

Electrostivuitoare Service SRL dispune de specialisti si tehnologie specifica si este acredita de institutiile de specialitate conform normelor in vigoare sa intervina la utilaje de ridicare si manipulare marfuri.

Deasemenea, Electrostivuitoare Service SRL are legaturi de afaceri cu firme recunoscute din domeniu atat la nivel national cat si international si are acces la o baza de date de informatii (know how) vasta si variata.

Electrostivuitoare Service SRL respecta legislatia, precesele si procedurile acreditate atat la nivel national cat si internationale in relatiile cu Furnizorii si Clientii.

Norme de lucru si Securitate

Electrostivuitoare Service SRL este angajata activ in promovarea unor norme de lucru orientate spre securitatea angajatilor sai si a partenerilor sai.

Electrostivuitoare Service SRL hotaraste si raspunde, indiferent de natura interventiei, asupra operatiilor care trebuiesc efectuate, mijloacele care trebuie folosite precum şi locul in care se poate executa reparatia in cele mai bune conditii de timp si calitate.

In cazul in care prezenta in proximitate a persoanelor care nu participa activ la interventie pune in pericol viata sau integritatea acestora sau a altora, angajatii Electrostivuitoare Service SRL pot solicita indepartarea acestora la o distanta de siguranta de minim 25 de metri.

Electrostivuitoare Service SRL nu poate fi tras la raspundere in cazul accidentelor si a pagubelor materiale rezultate din utilizarea necorespunzatoare si in alte scopuri decit cele pentru care utilajele de ridicat au fost concepute si verificate. Costurile de reparatie a utilajelor precum si valoarea pagubelor provocate si rezultate in urma unor astfel de incidente , cad exclusiv in sarcina Beneficiarului.

Beneficiarul este obligat sa asigure un spatiu adecvat, pentru efectuarea operatiilor de intretinere sau reparatii.

Norme Constatari

Beneficiarul intelege si accepta ca Electrostivuitoare Service SRL dispune de specialisti si acces la tehnologia si informatia necesara pentru a face constatari de o acuratete cat mai exacta.

Este in politica si in filozofia de afaceri a Electrostivuitoare Service SRL sa depuna toate eforturile posibile pentru rezolvarea problemelor aparute in exploatarea utilajelor.

Stivuitoarele sunt utilaje complexe, de cele mai multe ori computerizate si beneficieaza de tehnologie care poate suporta regimuri de lucru extreme. In multe situatii defectele vizibile ascund alte defecte mai mari, care se pot descoperi doar pe parcursul interventiei.

In cazul in care utilajul inspectat prezinta defecte inseriate, care nu se pot detecta la prima inspectie, Electrostivuitoare Service SRL va informa Beneficiarul in cel scurt, in scris prin email, timp despre descoperirea altor defecte inseriate, ramanand la latitudinea Beneficiarului sa continue reparatia utilajului sau nu cu ajustarea de rigoare a costurilor. Descoperirea de defecte noi nu conditioneaza plata interventiilor anterioare, a pieselor folosite si a manoperei.

Norme Interventii si Reparatii

Electrostivuitoare Service SRL depune eforturi pentru a oferi mereu cea mai buna solutie tehnica care sa aiba sustinere si fezabilitate financiara.

Cand utilajul este intr-o stare avansata de degradare si mai ales in cazul in care utilizarea acestuia poate pune in pericol integritatea deserventilor sau poate provoca accidente, Electrostivuitoare Service SRL va recomanda Beneficiarului conservarea si/sau casarea acestuia.

In cazul in care Beneficiarul insista pentru repararea utilajelor degradate extrem Electrostivuitoare Service SRL are dreptul sa ceara plata in avans al manoperei, pieselor si consumabilelor.

Realizarea Interventiilor, Reparatilor si Reviziilor se face doar in baza unui deviz estimativ aprobat de Client.

Garantii

Pentru componente, ansamble si subansamble, consumabile, accesorii si manopera Prestatorul acorda o garantie de 3 luni de la data executiei reparatie, atunci cand nu se specifica altfel.
Garantiile se acorda pe componente, ansamble si subansamble, consumabile, accesorii si manopera unitar. Garantia nu per functionarea integrala a utilajului.
In cazul in care in timpul interventiei apar alte defecte neidentificate anterior sau din procesul de montare/demontare componente, Prestatorul nu poate fi facut raspunzator pentru acestea.
Garantiile se acorda doar pentru utilaje cu data de fabricatie mai mica de 15 ani.
Interventiile la utilaje mai vechi de 15 ani se fac pe responsabilitatea Beneficiarului si nu beneficiaza de garantie.
Garantiile se acorda doar la componente, ansamble si subansamble, consumabile, accesorii si manopera vandute de Prestator.
Interventiile facute cu componente, ansamble si subansamble, consumabile, accesorii si manopera de la terte parti nu beneficiaza de garantii
Conditii speciale de garantie – orice interventie neautorizata la componente, ansamble si subansamble, consumabile, accesorii si manopera duce la pierderea garantiei.
In cazul in care Prestatorul mediaza achizitionarea de piese de la producator sau in regim OEM, garantiile pieselor sunt acoperite de garantiile internationale si/sau contractuale care reglementeaza achizitia acestora. Prestatorul va media orice cerere de garantie de acest fel, la solicitarea Beneficiarului.
Garantia lucrarilor efectuate fara inlocuire de piese este de 30 zile.
Alte situatii care pot duce la pierderea garantiei:

  • defecţiuni şi daune cauzate prin exploatarea defectuoasă a utilajelor de către beneficiar.
  • defecţiuni şi daune rezultate din factori electrici, mecanici, chimici sau atmosferici neobişnuiţi.
  • defectiuni si daune rezultate din neatentie si neprotejarea utilajului

Norme financiare

Plata manoperei, a pieselor de schimb si a serviciilor se va face prompt, conform temenului de plata agreat care se considera 15 zile de la data facturii daca nu a fost agreat altfel.

In cazul in care exista facturi neplatite cu un sold mai mare de 4500 de lei (tva inclus)  sau restante Electrostivuitoare Service SRL are dreptul sa suspende orice interventie pana la achitarea acestora.

In cazul neplatii facturilor la timp Electrostivuitoare are dreptul sa recupereze piesele folosite in timpul Interventiei, Reparatiei sau Reviziei. Beneficiarul se obliga sa ii ofere acces neingradit si tot sprijinul necesar pentru recuperarea componentelor in cauza.

Este datoria Beneficiarului sa asigure efectuarea acetelor suplimentare si sa obtina aprobarile interne necesare pentru plata facturilor. Beneficiarul nu poate bloca plata serviciilor prestate, componente, ansamble si subansamble, consumabile, accesorii facturate datorita proceselor si aprobarilor interne ale acestuia, fara sa aiba o clauza contractuala specifica agreata, semnata si valabila cu Electrostivuitoare Service SRL.

Realizarea de documente suplimentare, altele decat cele specificate contractual se considera manopera suplimentara si va fi taxata ca atare.

Este datoria Beneficiarului sa asigure efectuarea acetelor suplimentare si sa obtina aprobarile interne necesare pentru plata facturilor. Beneficiarul nu poate bloca plata serviciilor prestate, componente, ansamble si subansamble, consumabile, accesorii facturate datorita proceselor si aprobarilor interne ale acestuia, fara sa aiba o clauza contractuala specifica agreata, semnata si valabila cu Electrostivuitoare Service SRL.

Realizarea de documente suplimentare, altele decat cele specificate contractual se considera manopera suplimentara si va fi taxata ca atare.